Cursus Inhoud

Totaal aan het leren: 15 lessen / 5 quizzen Tijd: 20 weken

Thema 1: het huis van Sa'ied  0 3

Wat gaan we leren: 25 nieuwe woordjes (+cijfers!), dichtbij, veraf, om. Het onregelmatig meervoud. Het bijvoeglijk naamwoord voor het onregelmatig meervoud. Cijfers 1 t/m 100. Herhaling woordenschat niveau 1a: o.a. studeren, kleding. Herhaling regels niveau 1a: voorzetsels, cijfers, vragen maken.

Thema 2: In het huis  0 4

Wat gaan we leren: 25 nieuwe woordjes. Het tweevoud, mannelijk en vrouwelijk. ''dit'' voor het tweevoud (mannelijk en vrouwelijk).De zin beginnen met het werkwoord. De vrouwelijke kleuren. Een vraag maken met: ‘wat doet…?’ Herhaling niveau 1a: kleuren, eten, werkwoorden, Herhaling: mijn, zijn, haar

Thema 3: In de stad  0 4

Wat gaan we leren: 25 nieuwe woordjes. Het regelmatig vrouwelijk meervoud. Het regelmatig mannelijk meervoud. Ism al-ishaarah: de aanwijswoorden. Ad-damaa-ir: de persoonlijke voornaamwoorden. De zon-laam en de maan-laam. Herhaling van niveau 1a: hier en daar, jouw vr. en m., bij

Thema 4: Het gebed  0 4

Wat gaan we leren: 30 nieuwe woordjes. Uitleg van de stam van het werkwoord, en het werkwoord in de Tegenwoordige Tijd. Het werkwoord in de T.T vervoegen. De open en de gesloten taa op het eind van het woord. Een vraag maken met ‘wanneer’ en ‘hoe’. Alle vraagwoorden – asmaa al-istifhaam.

Thema 5: Dagen en tijden  0 4

Wat gaan we leren: 17 nieuwe woordjes. De dagen van de week. Tijden: morgen, vandaag, gisteren, ochtend, avond… Alle vervoegingen van de tegenwoordige tijd. Herhaling van alle belangrijke onderwerpen van de cursus.
Deze inhoud wordt beschermd, log in en meld je aan voor deze cursus om de inhoud te bekijken!
Wat vond jij nuttig van deze les? Plaats een reactie!

Reactie toevoegen:

Welkom terug, we hebben je gemist!

Klaar om op een Leuke en Makkelijke manier

Arabisch te leren?

Krijg toegang tot alle

Gratis Hulpmiddelen

PDF bestanden, Spelkaartjes, video's, en nog meer!

gratis memory kaartjes van alif tot arabisch